Бербатов тренира в Катар и не чувстваше болки, така че най-добрият футболист на България е заявил пред своя треньор, че не смята, че трябва да се преминава леката хирургическа интервенция, която бе препоръчана.
Фърги заяви:
"Той иска да играе! Съветът, който ни бе даден бе той да премине лека операция. Димитър усеща понякога болки, понякога пък не го боли. Може би заради топлия климат той не усещаше никакви болки в Катар и тренираше всеки ден.
Ако проблемът обаче продължава да се обажда, ние ще трябва да вземем решение. Ако обаче можем да изкараме до края на сезона, ще бъде много по-добре".
Наставникът добави, че Едвин ван дер Сар и Рио Фърдинанд се завръщат в игра за "червените дяволи". Фърги разкри, че холандския страж и английския централен бранител ще могат да играят в съботната среща с Бърнли.
Фърдинанд не бе играл от загубата от Ливърпул с 0:2 на "Анфийлд" на 25 октомври миналата година, след като имаше проблеми с гърба, което обаче доведе до остри болки в мускулите на прасеца.
Ван дер Сар пък беше в Холандия при своята съпруга, която получи инсулт, а освен това се възстановяваше от травма в коляното.
Другата добра новина за шотландеца е, че Оуен Харгрийвс почти сигурно ще изиграе първия си мач за Юнайтед от 16 месеца насам.