Изданието припомня мач между Пирин Благоевград и Велбъжд Кюстендил в Благоевград, на който била пристигнала делегация от Вардар Скопие, за да наблюдава изявите на двама футболисти от Велбъжд, към които скопският клуб имал интерес за привличане.
Двамата обаче се разочаровали.
Тогава шефът на Пирин им предложил 17-годишния Бербатов, който по време на мача срещу кюстендилци играл с фанелка с номер 10 на гърба и вкарал два гола. Въпреки добрите финансови условия за почти "без пари" хората от Вардар не проявили интерес към младия талант.
Бербо на линия за мача с Хъл Сити, Рио се завръща 
"Бербатов искаше да дойде в Скопие и да играе за Вардар, но желанието му си остана само желание, тъй като ръководството на Вардар нямаше интерес към този трансфер и отговори с простите думи: такива играчи ние си имаме", пише "Утрински весник".
В продължение вестникът припомня блестящата кариера на Бербатов, започнала от ЦСКА, която в крайна сметка го отведе в Манчестър Юнайтед.
"С малко слух, но с повече доверие в хората, които предложиха Бербатов на Вардар, нашият най-трофеен клуб можеше да го има в своите редове", пише изданието.
"Утрински весник" припомня, че подобен случай за недоглеждане Вардар е направил и с Владимир Югович, предлаган на скопския тим, но отхвърлен като безперспективен.
Югович е от славното поколение на Цървена звезда, който заедно с Дарко Панчев, Илия Найдовски, Роберт Просинечки, Савичевич и другите спечели европейската клубна купа.