Неотдавна легенда на Мамелъди каза, че Стоичков трябва да продължи работата си в отбора, макар че има информация, че помощникът му е човекът, който движи нещата.
Ицо обаче не остава длъжен на никого.
"Много съм щастлив, че дойдох в Съндаунс и съм доволен от това, което свърших до момента. Не съм щастлив единствено, че хората казват, че съм дошъл тук, защото президентът е богат човек. Дойдох тук, защото това е много важен отбор в Южна Африка. Имам много добри отношения с Мотсепе и той оценява работата, която съм свършил”, казва Стоичков пред изданието "Кик Оф", цитирано от Novsport.
"Връзката между фитнес треньора Мигел Мартинес, помощника Антонио Лопес и мен е отлична. Вестниците могат да пишат каквото си поискат, защото те си имат свои собствени агенти, но на мен не ми пука за тях, защото съм щастлив", заявява Камата.
"Моята работа е на терена, а не във вестниците, така че това е нещото, което винаги е мой приоритет. Винаги гледам работата си. Всеки ден, всяка седмица, всеки месец виждам прогрес в нещата, които върша", казва още в непоправимия си стил Модерния ляв.
Не след дълго Стоичков ще има още една възможност да се докаже, за да бъде продължен договорът му.
Скоро започва турнирът Telkom Knockout Cup, където Мамелъди ще се бори за трофея.
Проблемът там обаче е, че заради световното заети с "Бафана Бафана" (националният отбор на ЮАР) ще бъдат 7-8 ключови играчи на "бразилците".