На летището във Варшава стражът на Бурсаспор обясни виждането си по въпроса и доводите за напускането на отбора.
"Истината за мен е, че не направихме нищо, кой знае, колко запомнящо се през тези години. Надявам се момчетата, които остават да имат повече успехи. Дано отново се класират на европейско първенство, както го сторихме през 2004".
"Вече няма с какво да помогна на националния отбор. Трябва да се дава път на младите, а и на Гошо Петков, който може да бъде много полезен със своя опит", бяха първите думи на Иванков.
"Щеше да е добре да приключа с победа, макар и в този приятелски мач. За съжаление не успяхме, а и вчера беше една специална дата за всички българи. Надявам се в бъдеще националният отбор да се представя по-добре и да радва хората".
"Пожелавам здраве и късмет на моите наследници. Да играят в клубовете си и тогава ще получават повиквателни и за националния тим. Нека защитават своята чест и тази на родината".
"Да радват вас журналистите и феновете на футбола", продължи Митко Иванков, който игра силно срещу Полша, но това бе крайно недостатъчно за престижен резултат.
"Ще ни бъде доста трудно да се класираме на европейското първенство, още повече, че само един отбор се класира директно напред. Англия е абсолютен фаворит".
"Трябва всички да бъдем обединени около националния тим, цялата футболна общественост", отбеляза още вратарят на Бурсаспор.
"Не съм аз човекът, който трябва да си дава оценка за представянето в националния отбор през тези десет години. Не направихме нещо, което да се запомни, а това дали аз съм играл добре в даден период, или не, няма никакво значение, не е важно", отговори Ивнаков.
"Не съм очаквал толкова да се дискутира моето напускане. Доста хора от отбора се опитаха да ме убедят да остана. Благодарен съм, както на ръководството, така и на футболистите".
"Това беше и причината да дойда за тази контрола в Полша. Исках да се видя с тях и да им кажа в очите, това което мисля да направя. Господ знае, колко време още ще играя. Аз искам да остана още поне една-две години".
"Нашият пост има предимството да се играе по-дълго време. Тази година правя 35, надявам се да бъда здрав и да изкарам по-дълго на терена", сподели софиянецът.

"Нямам идея, къде ще приключи моята кариера. Смятам поне засега да продължа в чужбина. Един ден с удоволствие бих се върнал там, откъдето тръгна кариерата ми във футбола".
"Ще ми е много приятно, ако приключа в Левски. Това ще се види в бъдещето", приключи Иванков.