На 15-ти март в Швейцария българската делегация ще участва в изготвянето на програмата в нашата квалификационна група за Евро 2012 в Полша и Украйна.
"Ако се класираме за европейското първенство ще говорим, че програмата е перфектна, ако ли не – трябваше първо да играем с този, пък после с онзи. Класирането говори за добре свършена работа и в изготвянето на програмата, и в мачовете", добави Мъри.
"Имам яснота какви са приоритетите ни при съставянето на програмата за европейските квалификации и докъде можем да отстъпваме при отстояването на тези приоритети".
"Ако успеем да ги защитим – добре, ако ли не – най-добре е да има служебен жребий. И там какъвто ни е късмета", категоричен бе специалистът.
"Единствената ни сигурна контрола на този етап е на 19 май като гост на Белгия. Търсим съперник за още една през май. Мисля да видя всички водещи български футболисти на какво ниво са".
"Не вярвам да има някой играч, който да е останал встрани от вниманието както на треньорския щаб на националния отбор, така и на медиите", каза още най-успелият български треньор през новия век.
"Силно казано е, че съм бил обиден заради нападките, които се изсипаха към мен миналата зима, когато поисках първият пролетен кръг да бъде отложен".
"Не си променям мнението и според мен мачът между Миньор и Монтана трябваше да бъде отложен. На такъв терен футбол не може да се играе. Където има добри условия може да се играят мачове, а където не – не виждам смисъл да гледаме това газене в блатото".
"Общо взето, това което съм казвал за терените, за условията за игра и за футбола след години всички започват да го повтарят. Дано поне има добра чуваемост и наистина да оправим футбола в държавата", сподели Станимир Стоилов.
Той взе отношение и за дербито на този кръг Литекс – Левски в неделя.
Спецът е стоял на скамейката и на "сините", и на "оранжевите":
"Еднакво трудно е и на двете скамейки. По-важно е как играе отборът и в какво състояние е. Това дава допълнително спокойствие на треньора."
"Очаквам Литекс и Левски да направят един хубав мач. Моето пожелание към двата отбора е да излязат на терена и да играят футбол с чисто спортно-технически достойнства".
"Да покажат, че неслучайно единият е лидер, а другият кандидат за лидерската позиция. Да може след мача журналисти и фенове да коментират играта, а не евентуалните скандали и спорни ситуации".
"Искам да стане един чисто футболен празник и по-добрият да победи", призова Мъри Стоилов.
"Който спечели дербито ще има психологическо предимство, но този двубой няма да реши титлата, защото до края на сезона има още много голям брой мачове. Двата отбора имат и достатъчно опит, и достатъчно младост".
"Самите треньори вече ще решат на какво да заложат в повече. Иначе трудно можем да определим ясно изразен фаворит за победата", заяви националният селекционер.
"Не мога да дам някаква спортно-техническа оценка на първите два кръга от пролетния дял на първенството. Просто защото не видях някой от мачовете да се играе на нормален терен".
"Иначе шампионата стана доста интригуващ заради загубените точки от страна на лидерите. Получи се сгъстяване и в средата, и в дъното на временното класиране", завърши Мъри.