Мачът може да се определи като тактическа победа на треньора на Интер Жозе Моуриньо над бившия му отбор Челси.
Тактичестото надлъгване започна още от първия съдийски сигнал. Играта се съсредоточаваше основно в средата на терена, а опасни положения пред двете врати липсваха.
Бесният Тери блъска фен на Челси
Първото добро положение за Челси се откри в 11-ата минута, когато Балак получи топка на границата на наказателното поле, но ударът му от 25 метра профуча покрай вратата.
Гостите от Италия отговориха в 32-ата минута, когато Ето'о направи невероятен пропуск след като не успя да засече прекрасно центиране на Майкон.
В края на полувремето домакините натиснаха своя съперник, но добрата защита на Интер не позволи да се стигне до попадение. Пред вратата на Жулио Сезар се изредиха да пропускат Малуда и Анелка.
След почивката "нерадзурите" промениха коренно играта си и започнаха да задържат повече топката.
В 52-ата минута след страхотна триходова комбинация Пандев се оказа сам срещу вратарят, но в последния момент Жирков притича и изби топката от краката на македонеца.
Постепенно натискът на Интер се усили и резултатът не закъсня. Първо в 65-ата минута най-добрият в мача Снайдер подаде към Милито, но той стреля в аут, а 4 минути по-късно и Мота се отчете с пропуск след урар с глава.
Така се стигна до 78-ата минута когато Самуел Ето'о се реваншира за пропуските си и след пореден прекрасен пас на Уесли Снайдер заби топката в мрежата на Търнбул.
В последната минута на срещата отново Ето'о можеше да покачи резултата, но този път вратарят на Челси спаси блестящо.