Нападателят на Манчестър Юнайтед смята да се концентрира върху клубните си ангажименти.
Вижте видео от пресконференцията на Димитър Бербатов
"Считано от днес се оттеглям от националния отбор на България. Не се чувствам длъжен да казвам защо напускам, но трябва да бъде даден път на по-младите момчета", заяви Бербатов.
Той допълни: "Имам своите си болежки и проблеми. Всички са запознати с проблема, който имам и който е от здравословен характер. Това е причина, ето ви една причина. Понякога човек казва - 'Мога!', но не се получава нищо. Националният отбор ще продължи и без мен. Всеки има право да каже стига, спирам.
Така съм преценил, така съм направил! Не искам да изтъквам някакви семейни причини или такива неща. Нещата се промениха обаче, вече имам семейство, имам и дъщеря. Стресът понякога натежава. В последно време в националния отбор има много стрес.
Помислих сериозно и стигнах до това решение. Като имаш много причини и те се насъберат, се стига до такова решение. Не съм първият и последният, не се сърдя на никого, просто съм преценил, че трябва да се каже стоп на националния тим. Имам си личен план и си го изпълнявам.
Няма някаква основна причина. Реших и така съм го направил, почувствал съм го по този начин. Националният и клубният отбор не могат да си пречат взаимно, че да се отказвам заради това. Сам съм си шеф и казвам - "стига толкова".
Националният отбор обаче не съм само аз. Има много момчета. Решението се зароди в главата ми преди един или два месеца, стигнах до извода, че сега е най-добре да спра.
Говорих с господин Стоилов много преди днес, той ми каза, че решението е мое и ще ме подкрепи. Напълно нормални неща, не правя изключение, много по-големи играчи от мене са се отказвали и то доста по-рано".
Още по темата:
Михайлов: Искрено пожелавам много успехи на Бербатов
Бербо: След няколко години може да ви оправя футбола
Мъри: За мен бе истинско удоволствие да работя с Бербатов

Сираков: Не смятам, че някой може да замести Бербо
Стилян ще е капитан на националите ни
Стоилов: Камбуров ще замести Бербатов