"Артилеристите" изиграха много силен мач, в който обърнаха резултата, след като губеха. Двубоят бе изпълнен със скорост и положения пред двете врати и при малко повече шанс, можеха да паднат още повече голове и в двете врати.

Венгер: Гордея се с този Арсенал

Срещата започна с чиста голова възможност за домакините. В 5-ата минута Фабрегас копна страхотно топката към Ван Перси, който от малък ъгъл стреля силно, но Валдес спаси. След това положение испанският отбор затегна редиците си и започна да пресира своя опонент.

Гуардиола: Все пак има реванш

Постепенно играта бе изравнена, а в 15-ата минута Лео Меси имаше страхотен шанс за гол. Аржентинецът получи супер извеждащ пас от Давид Вия. Меси напредна и направи всичко перфектно – на два пъти залъга чешкия младок Шчезни, а когато третият път го прехвърли, топката не пожела да влезе във вратата и мина покрай нея.

Ван Перси: Бихме Барса в собствената им игра

В следващите минути Барса взе инициативата и сложи мача под свой контрол. Арсенал обаче бе отборът, който за малко да отбележи в 24-ата минута. Тогава след мълниеносна контра Уолкът подаде към Фабрегас вдясно, който опита да подаде на Ван Перси, но в последния възможен момент Ерик Абидал се намеси.

Вия: Имаме талант да обърнем нещата в наша полза

Не минаха обаче и две минути от супер положението на Арсенал и каталунците вкараха вледеняващ гол. Меси увлече няколко защитници и изведе Вия, който много майсторски изчака до последно с удара си от границата на наказателното поле и мушна топката между краката на вратаря. Секунди по-късно, след нова атака, Меси стреля от много близо, но Шчезни някакси изби.

Веднага след това пък Арсенал организира прекрасна атака, но Фабрегас пропусна от много удобна позиция. В 37-ата минута Барселона вкара втори гол. Педро стреля, Шчезни спаси, а Меси добави с плонж топката във вратата. За успокоение на почти всички на "Емирейтс" обаче страничният рефер вдигна флага заради игра с ръка на аржентинеца. Така завърши и първата част.

Показател за наложеното темпо такова, каквото го искат испанците, бе владеенето на топката – 34,3 към 65,7 в полза на гостите. Второто полувреме обаче не започна по същия начин. Венгер бе казал правилните приказки в съблекалнята и неговият отбор излезна решен да обърне развоя на нещата.

Арсенал владееше топката и чакаше своето положение. В 61-ата минута Насри центрира по земя отляво, а Ван Перси нанесе от движение удар, който бе избит в корнер. В 77-ата минута Ван Перси се реваншира за пропуските си преди това с много труден гол. Гаел Клиши пусна топката към холандеца, който от много малък ъгъл със силен удар промуши топката покрай Валдес.

Пет минути след това "топчиите" направиха пълен обрат. В уникална контраатака Самир Насри нахлу отдясно в наказателното поле и видя страхотно Андрей Аршавин. Руснакът не се поколеба и с прекрасен фалцов удар от почти 15 метра остави безпомощен Валдес. След гола Арсенал имаше дори още един шанс за гол след удар на Бендтнер.

В полседните минути Барса натисна, но не успя да изравни. Даниел Алвеш на няколко пъти навлезе в наказателното поле на Арсенал и внесе истинска суматоха в отбраната на домакините, но те издържаха и се поздравиха с победата.

Реваншът е след две седмици на "Камп Ноу". Преди малко по-малко от година Барселона отнесе в реванша своя опонент на четвъртфиналите в същия турнир с 4:1, предаде Novsport.