Срещата се игра на стадион "Васил Левски" и бе от програмата на квалификационна група "G".

"Всички видяха разликата, двата отбора са прекалено различни. Класата на англичаните е твърде голяма и това се видя от всички. Лошото е, че допуснахме два много леки гола, два ъглови удара и всичко свърши. Трябва да признаем този резултат. Ние се опитахме да направим нещо, но англичаните играха много правилно и просто трябва да приемем резултата", каза Матеус след края на мача пред камерите на БНТ.

"Това, че Манолев и Делев не бяха в групата нямаше нищо общо със скандала в Минск. Просто през седмицата те просто не показаха това, което искам да виждам от играчи на националния отбор и затова не попаднаха в групата за мача", каза още специалистът.

"Дадох едно съвсем откровено интервю, в което отговорих дали българските футболисти са звезди. Видяхте днес срещу Англия за какво става въпрос", каза Матеус по повод днешното негово интервю, което бе публикувано в английския таблоид "Сън".

"Днес допуснахме твърде много и физически и тактически грешки и в крайна сметка не бяхме добър отбор, който да стигне до победата", завърши немецът, цитиран от Novsport.