"Лъвовете" вчера загубиха мача си от четвъртфиналите срещу Русия с 1:3 и днес се завърнаха в България.

"При всички положения имахме по-сериозни амбиции. Говорейки лично от свое име аз съм разочарован. Загубихме от най-добрия отбор в Европа и света за момента. Загубихме след един добър мач, представихме се достойно, но обективно всички видяхме, че към днешна дата руският отбор е по-добър от нас", каза Николов, цитиран от БГНЕС.

Вижте видео от изказването на Владо Николов

На въпрос дали не е трябвало да загубим мача от груповата фаза с Германия, за да избегнем среща с Русия на четвъртфиналите, той отговори: "Това е нещо, към което състезателите нямат никакво отношение. Този въпрос трябва да бъде зададен към спортно-техническото ръководство и евентуално към федерацията. Аз съжалявам, че изгубихме мача срещу Словакия. Радостин Стойчев каза, че за него не е стояло и за секунда на дневен ред загубата в даден мач".

Според Николов отборът е имал сили за финал с играта, която показа в мача с Русия.

"Реално Полша ще играе полуфинал, а ние ги победихме и то в много добър мач. Вчера показахме един волейбол на много високо ниво и според мен тази игра би ни била достатъчна да победим Италия и Сърбия. За съжаление, Русия е по-добра от нас в момента", завърши капитанът на националите.