Арда ще играе бараж в събота срещу третия в Първа лига - ЦСКА 1948 или Левски, за да попадне в турнира Лига на конференциите.

Тимът от Кърджали не сбърка при гостуването на Ботев в Пловдив, спечели с 3:0 и оглави втората четворка в първенството, с което си запази седмото място в крайното класиране.

По същото време Славия спечели у дома срещу Локомотив (Сф) с 2:0, но това не стигна на "белите". Те завършват с равен актив с Арда - по 58 точки, но балансът в преките двубои дава предимство на отбора от Кърджали.

А той имаше сравнително безаварийна задача на "Колежа", където близо 10 000 зрители дойдоха за подкрепят "детската градина" в жълто и черно.

Домакините пуснаха на терена състав с 11 българи-титуляри, в ярък контраст с онзи с 11 легионери, който излезе на 24 април срещу Славия.

В този списък бяха имената на 16-годишните Стефан Смъркалев (вратар), Димитър Папазов и Мартин Ситев, на 17-годишните Мирослав Георгиев и Константин Павлов, 18-годишния Станислав Петков и 19-годишните Красиан Колев и Мартин Христов.

Тримата играчи, които не бяха тийнейджъри в стартовия състав бяха Станислав Работов (20), Димитър Балинов (22) и Лъчезар Балтанов (34).

Като резерви влязоха още петима тийнейджъри - Добромир Павлов (18), Божидар Сидеров (18), Даниел Гичев (18), Емил Найденов (16) и Монир ал Бадарин (17).

Този състав нямаше никакъв шанс, като два гола на Светослав Ковачев и един на Ласана Н`Диайе оформиха резултата. В същото време Ботев завършва сезона без отбелязано попадение на новия си, чудесен стадион. В пет мача "канарчетата" от откриването на арената, те не сполучиха да поразят вратите на съперниците и събитието остава за следващия сезон.

На стадион "Александър Шаламанов" срещата започна с бенефис и мило изпращане на Дарко Тасевски, който изигра последния си мач. Той остана на терена в първите 11 минути, след което бе сменен и напусна символично игрището.

Славия вкара два късни гола след 85-ата минута чрез Владимир Николов и Роберто Райчев, но победата бе с горчив привкус.

Младежкият национал Райчев, син на Илия Илиев-Майстора, популярен халф на Славия от миналото, се зарадва най-бурно на попадението, а и баща му изригна на трибуните при попадението в края.