Футболната общественост се прости днес с един от най-успешните треньори в историята на Левски и на българския футбол Васил Методиев-Шпайдела, който почина на 84-годишна възраст на 29-и юли.

Повече от 200 души изпратиха бившия защитник, роден в Сандански, сред които и голяма част от отбора на Левски от 80-те години, с които Методиев постигна най-големите си успехи. Опелото беше отслужено в църквата "Свето Успение на Пресвета Богородица" в квартал Хиподрума (София).

От Министерството на спорта беше изпратен съболезнователен адрес, а венци поднесоха Левски (София), Локомотив (София), както и футболните дейци.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО >>>

"Разделяме се с една голяма фигура. Жалко е, че не се възползвахме в последните 10 години от опита и знанията му. Успя да ни убеди и да ни вкара в главите, че сме най-добрите. В това отношение като мотиватор, малко са хората като него, заяви Наско Сираков, който беше от поколението, спечелило трите купи през 1984-а година, безпрецедентен требъл по онова време.

Освен Сираков, пристигнаха и съотборниците му от този отбор Николай Илиев, Емил Велев, Емил Спасов, Антони Здравков, Пламен Николов, Петър Петров, както и други сини ветерани като Кирил Ивков, Стефан Павлов, Воин Войнов, Георги Донков, Ангел Станков, Цанко Цветанов, Саид Ибраимов, Станислав Ангелов-Пелето.

От ръководството на Левски почитта си поднесоха изпълнителният директор Павел Колев, старши треньорът Петър Хубчев.

Да се прости с треньора дойдоха и голяма част от ветераните на Локомотив (София), както и собственикът Иван Василев. Заедно с него пристигнаха Бойчо Величков, Йордан Стойков-Бумбо и Венцислав Арсов.

"Той беше много добър треньор и страхотен човек, спомни си Бойчо Величков, който е бил шампион с Локомотив през 1978-а година именно под ръководството на Методиев.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО >>>

Снимка: Bulphoto