Около 200 фенове на Манчестър Юнайтед са влезли на "Олд Трафорд", за да протестират срещу собствениците на клуба семейство Глейзър.

Акцията на привържениците идва часове преди срещата на отбора срещу Ливърпул от Висшата лига, което трябваше да започне в 18:30 часа българско време. Мачът е отложен и няма да се играе днес.

Феновете са били изгонени от игрището, но някои от тях са се завърнали. Успели са да пробият през клубния магазин на "червените дяволи".

Те носят жълто-зелени шалчета, които са цветовете на Нютън Хийт - името, с което е създаден Манчестър Юнайтед през 1878-а година. Тези акции са ежегодишно след оттеглянето на Сър Алекс Фъргюсън, но никога не са стигали до крайности. Сега е различно.

Снимка: Getty Images

Протестите срещу собствениците ескалираха след влизането на отбора в затворената европейска Суперлига, която в крана сметка се провали именно заради негодуванието на феновете във футболния свят.

Някои от феновете на "Олд Трафорд" са взели столове от журналистическия екип на Sky Sports, който се готви за мача и са ги хвърляли из стадиона.

Английските медии съобщават, че петима от тях дори са успели да стигнат до съблекалните през тунела, които за щастие са били заключени. Хаосът е бил пълен.

Снимка: Getty Images

Привържениците не са пуснали главния съдия на срещата в сградата, а освен това двата отбора още не са пристигнали на стадиона.

Не е ясно с колко ще бъде отложен мачът и дали изобщо ще се състои днес.

18:00 ч. И двата отбора още не са пристигнали на стадиона, а мачът е отложен за неопределено време. Играчите на Манчестър Юнайтед са все още в хотела си.

Легендите на Юнайтед Гари Невил и Рой Кийн, които за анализатори за Sky Sports, изразиха симпатии към феновете и оправдаха действията им. Те отчетоха, че тези протести са резултат от действията на фамилия Глейзър преди две седмици.

18:30 ч. Представители на двата отбора са на среща в една от съблекалните, за да измислят как да се процедира. Голям проблем е, че всички бъдещи дати за двата отбора са заети и това възпрепятства отлагането на мача за друг ден.

19:00 ч Феновете продължават да вандалстват около стадиона, като опитват да спрат движението на една от улиците. Някои от тях се качват върху движещите се коли, други се опитват да ги вдигат. Полицията не се намесва.

19:30 ч. Ако мачът се играе днес, това най-вероятно ще стане в 21:30 часа или в 22 часа.

19:40 ч. МАЧЪТ ОФИЦИАЛНО Е ОТЛОЖЕН И НЯМА ДА СЕ ИГРАЕ ДНЕС

Снимка: Getty Images