Лийдс и Астън Вила - два от спящите гиганти на английския футбол, сътвориха страхотен мач, украсен с рядко виждана илюстрация на това какво е спортсменство.

Двубоят бе равностоен и вървеше при нулево равенство до 72-рата минута, когато играч на гостите падна на терена и очевидно бе контузен. Футболист на Лийдс забави играта и сякаш се канеше да изкара топката извън терена, за да влезе помощ за травмирания.

Играчите спряха, но топката не бе изкарана, а подадена напред, към вратата на Вила. Там полякът Матеуш Клих се възползва от липсата на съпротива и вкара - 1:0!

Настанаха спречквания по терена, хаос и дори удари между играчите от двата отбора. Ахмед ел Гази от гостите бе изгонен, като повторенията показаха, че това решение е грешно.

Край тъчлинията мениджърът на домакините Марсело Биелса нареди на своите играчи да пуснат гол, за да бъде възстановена справедливостта. И от центъра двама футболисти на Вила напреднаха и вкараха в празната врата. Единствен Понтус Янсон от Лийдс опита да ги спре, явно несъгласен с жеста на спортсменство.

Аржентинецът Биелса, който взе решението, е наричан Лудия. И това бяха минути на пълна лудост на терена.

Крайното 1:1 няма голямо значение за класирането, и двата тима отиват в плейофите за влизане във Висшата лига. И няма да е чудно да се срещнат отново там.