"Левски" отново се разтресе преди дори да е започнало първенството на България, както се случва няколко пъти през този век. Ранни отпадания от Европа, някои доста конфузни, вадят на първи план и в заглавия познат въпрос:

Кой ще е новият треньор?

Спас Русев ще вземе решение за бъдещето на Делио Роси на срещата между двамата днес, като единствен проблем за раздяла може да са финансовите ангажименти на клуба към треньора. Ако уволни италианеца, "Левски" трябва да му изплати заплатите до края на договора, което са около 400 000 евро накуп, по неофициални информации.

Говори се, че клауза за раздяла при провал в Европа може да спаси клуба от такъв разход, но и това не е официална информация.

Напълно възможно е Делио да остане и да започне сезона в Първа професионална лига, за да получи още един шанс. Въпреки запалянковското недоволство. Това е едната възможност.

Ако Роси си събере багажа, кои са вариантите?

Според Дир.бг, най-отгоре в списъка е Ясен Петров, който е без отбор от половин година. Той води "Левски" два пъти, като е един от малкото наставници, изкарал цял сезона начело на "сините" за последното десетилетие (2010-2011 г.).

Друг вариант би бил Стойчо Стоев, като неговото име се споменава с добро от привържениците, а и той изкара календарна година на "Герена" (но е и пълен сезон). Стоев също е без работа.

Елин Топузаков в момента води "Арда", изключително амбициозен проект и отбор във втора лига. Любимецът на сектор "Б" бе помощник в "Левски" и още може би му е рано за предизвикателството, което в момента е любимият му клуб.

Няма да е никаква изненада, ако Спас Русев отново погледне към чужбина и опита с име като Славолюб Муслин (познат и обичан от левскарите) или някой треньор със сериозна репутация в Англия, Германия, Италия... Въпросът обаче опира и до бюджет, а и до факта, че всеки наставник със стабилно его и високи изисквания би поискал нова селекция сега и веднага, преди старта на първенството.

Което би поставило "Левски" в много сложна ситуация...