- Г-н Михайлов, какво очаквате да се случи в първата квалификация на националния отбор за Европейското първенство?

- Така или иначе трябва да покажем една добра игра, а ако постигнем и добър резултат, още по-добре. Веднага след това играем с Черна гора, а този мач ще бъде много по-тежък от този с Англия.

- Каква ще бъде стратегията на тима ни?

- България трябва да се бори да спечели във всеки мач, каквото може да се спечели. Надявам се да направим един хубав мач и да зарадваме феновете на българския футбол.

- Гостуване на Англия не е нещо, което който и да е тим би си пожелал, особено за начало.

- Да. На "Уембли" се играе трудно, но се надявам това да мотивира още повече момчетата да дадат всичко от себе си. Искам да счупим каръка и да се класираме. Затова го предизвиквам. Надявам се и момчетата да го искат и да стане. Сега групата ни е много по-тежка от предишните години, но не можем да не си поставяме за цел да се класираме или поне да стигнем до плейоф. Време е футболистите на националния отбор да заработят и те малко пари за БФС. Защото в последните години, откакто аз съм президент, а и преди това се е случвало само веднъж.

- Искате да кажете, че финансово БФС не се намира в добро състояние?

- Това, че футболният съюз е добре финансово, се дължи на добрия мениджърски екип и моите лични усилия. Надявам се, че този път момчетата ще се класират и ще накарат БФС да се чувства още по-комфортно.

- Очаквате ли Бербатов да присъства, макар и само на трибуните?

- Всяка една подкрепа, особено от личности като Димитър Пенев, Христо Стоичков и Димитър Бербатов, ще е добре дошла за нашите играчи. Аз съм ги поканил, надявам се да се отзоват на поканата.