ЦСКА гостува на Унтерхахинг от 21:30 часа в среща от Група "А" на турнира.

Неприятната новина от Германия е, че титулярният и опитен център Ивайло Стефанов не тренирал вчера, защото не се е чувствал добре, но е взел участие на сутрешното занимание днес, след като снощи са му били направени редица интервенции, информира Гонг.

Днес до мача ще се прецени какво е точно състоянието на Стефанов и дали ще може да стартира в евротурнира, но очакванията са той да играе срещу немците.

Останалите волейболисти на Александър Попов са в отлична кондиция и готови за сблъсъка с третите в немското първенство.

"Амбицирани сме за победа и да продължим традицията от първите мачове в Шампионската лига, в които отборите гости взимат победите. Залата е добра, по-малка от тази в Самоков, но целият спортен комплекс е перфектен." споделиха от ЦСКА.

"Червените" за трета поредна година са част от елитната надпревара. Шампионите и носители на Купата на България са сочени за аутсайдери от букмейкърите.

Първи съдия на срещата е полякът Марчин Ербик с помощник чехът Мартин Худик, а супервайзер на Европейската волейболна конфедерация е жена – Агниешка Майковска.

Снощи в другата среща от потока на ЦСКА Зенит Казан взе чист успех при гостуването си на Кан във фестивалния френски град пред 1500 зрители. Руснаците стигнаха до 3:0 гейма (25:22, 25:20, 25:21), като Максим Пантелеймоненко реализира 14 точки, по 12 взеха Николай Апаликов и Мексим Микхайлов, а за Кан Мариен Моро постигна 18.

Пред празни трибуни пък Динамо Москва се измъкна в Глифада и победи Боян Йорданов и неговия Панатинайкос в мач от група "Ф". Гърците тръгнаха с поражение след 2:3 (28:30, 21:25, 27:25, 25:22, 15:17), а родният диагонал постигна 28 точки.

Довечера Владимир Николов с Кунео гостува на КайТеруел в Испания в първи мач от група "Б". Националният ни разпределител Андрей Жеков пък с Олимпиакос среща в Черна гора Будванска ривиера в мач от поток "Ц".

Възможността да е домакин има шампионът на Шампионската лига Тренто. Радостин Стойчев ще изведе Матей Казийски, Цветан Соколов, Валентин Братоев и останалите си играчи в 21:30 часа срещу един бивш първенец на Европа – немският Фридрисхафен.