До момента Меси има 84 попадения, а рекордът може да бъде изравнен и дори да падне след няколко часа в мача на Барса с Бенфика от Група G на Шампионската лига.

Двубоят е без значение за каталунците, които са си гарантирали първото място в групата. Точно поради тази причина треньорът Тито Виланова реши да даде почивка на голяма част от основните си играчи, с изключение на Меси, за когото вечерта може да бъде много специална.

"Не трябва да се вълнуваме прекалено много, а да приемем нещата по естествения им начин. Меси има шанс да направи нещо страхотно и всички ние се надяваме, че рекордът ще бъде подобрен. Не трябва обаче да имаме прекалени очаквания, защото така само ще стоварим излишно напрежение върху Лео", коментира Виланова.

"Меси получи почивка миналата седмица срещу Алавес за Купата на Испания. Той не се е променил, винаги иска да играе и да показва най-доброто от себе си, когато е на терена. Винаги се вълнувам, когато Меси е в игра", призна Виланова.

При всички положения всички в състава на Барселона ще играят за Меси, който има нужда само от гол, за да изравни постижението на Мюлер. Легендарният германец вкара 85 гола точно през 40 години - през 1972-а.

Иначе наскоро Меси подобри най-доброто постижение на друга легенда - Пеле, който през 1958-а година вкара 75 гола. Ако все пак Меси се провали тази вечер и не успее да се разпише, то до края на годината той ще има още няколко "поправителни".

Любопитното е, че от началото на годината Лео Меси е вкарал 9 хеттрика - 7 за Барселона и 2 за Аржентина, информира ТопСпорт.

Меси попадна и сред тримата финалисти в класацията за Златната топка. Аржентинецът ще се конкурира за най-престижното индивидуално отличие в света на футбола със съотборника си от Барселона Андрес Иниеста и звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. През последните 3 години Меси спечели Златната топка. Ако го направи и тази година ще стане първият в историята, който е печелил трофея 4 пъти.