Поставеният под номер 5 Надал загуби с 6:7(4), 6:7(8), 4:6 от 135-ия в световната ранглиста Стийв Дарси (Белгия) след почти три часа игра.

Испанецът, който преди две седмици спечели осма титла на "Ролан Гарос", имаше видими проблеми с придвижването заради болки в лявото коляно, особено в третия сет. Дарси обаче се възползва от ситуацията и успя да премине във втория кръг на "Уимбълдън" за едва втори път в кариерата си, след като пласира 13 аса и общо 54 печеливши удара.

Двамата размениха по един пробив в първия сет, който беше решен с тайбрек, спечелен със 7:4 точки от белгиеца.

Надал беше близо до изравняване на резултата, след като проби за 6:5 във втората част, но не успя да затвори сета при собственото си подаване и отново се стигна до тайбрек. В него Дарси пропиля аванс от 6:3 точки, а при 7:8 отрази сетбол, след което направи серия от три поредни точки, за да триумфира.

С ранен пробив белгиецът дръпна с 2:0 гейма в третата част и удържа аванса си до края.

Така в опит да достигне за първи път до третия кръг в Лондон той ще се изправи срещу поляка Лукаш Кубот, който елиминира руснака Игор Андреев с 6:1, 7:5, 6:2, съобщи БГНЕС.

Миналогодишният финалист Анди Мъри се класира за втория кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Поставеният под номер 2 представител на домакините елиминира германеца Бенямин Бекер с 6:4, 6:3, 6:2 след почти два часа игра.

Федерер стартира с изразителна победа


Шарапова започна с трудна победа на ”Уимбълдън”