С 20 гола на сметката си, той е №1 в голмайсторската листа, като толкова попадения има и Карлос Тевес.

"Аз още след първото положение, което ми хвана вратарят, си знаех, че може би не ми е ден. Може би не ми е било писано. Скарах му се малко, но не се поправи," шеговито коментира Берба опитите си да отбележи в последния кръг срещу Блекпул.

Той не успя, но бе категоричен, че друго е по-важното: "Отборът е на първо място, аз съм на първо място, сега отиваме да се забавляваме".

Той отговори и на критиките, че титлата е била постигната не достатъчно атрактивно: "Отговорът е 19-та шампионска титла. Тези, които го коментират, или завиждат, или не са фенове. Шампиони сме, играем финал в Шампионската лига, какво повече можем да искаме?!"

"Очакваме да победим. Предполагам, всички мислят, че Барселона е фаворит. Но нищо не се знае, от едно положение може да се реши всичко. Имаме още време за подготовка, отдавна се подготвяме, и ще сме готови," заяви още Берба за предстоящия финал в ШЛ срещу Барса следващата събота.

"Имам още една година договор, не съм тръгнал на никъде. След 19-та, идва 20-та титла. Да съм жив и здрав, имам план за действие," завърши Бербатов, показвайки на камерите за всички в България титлата на Англия.