На тях той е отправил странни "оферти", като ги е поканил в стаята си. Всичко щеше да е добре и в рамките на допустимото, ако не ставаше въпрос за визита в 2 часа сутринта, която няма нищо общо с евентуалната дискусия около тактическите елементи на играта, пише "Тема спорт", цитиран от Гонг.

Освен това на единия SMS пише: "Чукни три пъти, за да разбера, че си ти, и бъди дискретна".

Според информация на Канал 3 другата поканена от Балтич волейболистка е Цветелина Заркова. Самият Балтич не бе открит за коментар. Помощник треньорът Димо Тонев заяви, че е чувал за подобни SMS-и, но не ги е виждал с очите си.

"Аз не съм полицай. Балтич не е изпращал такива SMS-и. Не съм говорил с Русева и Заркова по този въпрос", каза Тонев пред Канал 3.

Завърналата се в националния отбор разпределителка Любка Дебърлиева пък заяви, че след този скандал Балтич би трябвало да приключи с националния отбор.

"Чух за такива SMS-и, но не съм ги виждала. Момичетата говорят за тях. Аз не се бъркам обаче в личното пространство на хората. Според мен, ако всичко това е вярно би трябвало след този скандал Балтич да напусне националния отбор. От вас чувам за слуха, че Балтич е консумирал такава покана с трета състезателка. С този слух ме събуждате, защото бях заспала", каза Дебърлиева пред Канал 3.

Засегнатите момичета също не бяха открити за официален коментар. Шефът на федерацията Данчо Лазаров също не бе открит за коментар. Според запознати SMS-ите се пазят в телефоните на състезателките и те са изпратени от телефона на Балтич.