"Важен беше резултатът. Тези мачове са трудни, защото знаехме, че превъзхождаме съперника и трябваше да спечелим", коментира Радо Стойчев, цитиран от Гонг. 

"Пак казвам, не бързайте да правите изводи, важен е резултатът. Утре мачът ще бъде различен, всичко ще бъде различно. За днес важното беше да победим и стана добре, че успяхме да икономисаме сили."

"Не знам защо придавате някакъв по-специален смисъл на Владимир Алекно? Това е мач като всички други и то срещу най-добри отбор, който е в момента в Европа. С него сме работили дълги години заедно продължаваме да сме в добри отношения, но на полето сме съперници."

"Трудно ще успеем да се изненадаме с Русия, познаваме се много добре. Не ме притесняват грешките в мача днес, важно е утре какво ще бъде. Плюс това не се тревожа аз особено много."

"Днес, не забравяйте, победихме с 3:0. Какво още трябваше да направим? Не можем да бием с 5:0. Играчите играха толкова, колкото беше необходимо, за да затворим мача. Не искам това изобщо да го коментирам. Важното е отборът да остане спокоен днес, да се подготвим добре за мача и дадем максимума си утре", каза още Стойчев преди 1/4-финала с Русия утре в Карлови Вари.