"Играхме достатъчно добре, за да спечелим. Успяхме да спестим физическа и психическа и физическа енергия, което беше важното в днешния мач. 3:0 си е 3:0 и това е единственото нещо, което има значение на тези турнири. Мачът на истината е утре. Не сме крили нищо от руснаците. Мотивацията срещу Естония и срещу Русия няма как да бъде една и съща. Смятам, че сме максимално подготвени след свършената работа до този момент. Винаги можем да направим нещо повече. Готови сме за мача и се надявам да покажем това, което можем и да видим дали то ще бъде достатъчно", коментира Николов.

"Отборът на Русия е фаворит, но можем да постигнем победа. Имаме си нашите шансове и трябва да успеем да ги притесним още в началото. Когато играят под напрежение грешат. Ако пък от друга страна вземат предимство в началото на гейма, после ще играят много спокойно и е почти невъзможно да бъдат спрени", каза още той.

"Надявам се да играем по-освободено, защото част от проблемите, които ги имаме са на психическо ниво. Бихме Русия тази година в един мач, който за нас имаше огромно значение, а за тях никакво – различно е. Не вярвам днес Алекно да е бил под напрежение, особено като не гледа своя тим."

Капитанът коментира и подкрепата на феновете в залата, както и специално фенклуба от Велико Търново, като заяви, че трудно може да опише чувствата, породени тези хора.

"Приятно е, че моят фенклуб отново е тук. Поддържаме контакт с тях. Приятно е, когато има някой, който оценява това, което правим. Това са хора, с които аз нямам нищо общо, те са любители на спорта. Определено ми става мило, като ги гледам. Нямам дар слово да обясня това, което чувствам."