"Гол в нашата врата, времето свърши, не успяхме да вкараме трети гол", добави Пенев на пресконференцията след мача. По думите му всяка една точка в първенството е от значение.

"Всяка една загубена точка може да се окаже важна, без значение срещу кой. Всички точки са важни, без значение дали са в началото или в края на първенството", смята Пенев.

Той трябваше да извършва три принудителни смени през първото полувреме. Смея да твърдя, че няма друг случай в историята на футбола за 20 минути да се направят три принудителни смени. Не го пожелавам да се случва на друг мой колега, каза специалистът.

"Ако медицинският екип установи, че някой не е на 100%, не влиза в моите планове", аргументира се той, цитиран от Novsport. 

Любо Пенев смята, че ловчанлии съвсем спокойно е могло да спечелят мача.
"Ние не бяхме далеч от това да не спечелим. Трябваше да вкараме един гол повече от противника. Това не е малко. Не е много, но не е и малко."

"Доволен съм, че до последно имаше един открит двубой."

На въпрос дали целта остава защита на титлата, Пенев отсече:

"С тази идея тренираме, с тази идея играем. Искаме да защитим титлата си. Не мога да се ангажирам кой ще стане шампион."

Относно твърденията, че Любо Пенев може да замени Лотар Матеус начело на националния отбор, наставникът на Литекс отсече:

"Аз съм треньор на Литекс, националния отбор си има треньор, аз си гледам своята работа."