В празничните последни дни на годината е време за един специален епизод от видео поредицата Game ON. В него по традиция ще ви накараме да се откъснете от натовареното ежедневие, да се посмеете и да научите нещо ново и различно за популярни български спортисти, музиканти, певци и артисти. В Game ON водещият Деян Веселинов се изправя срещу своите събеседници в предизвикателство "един на един", а двубоите се провеждат под формата на видео игра на конзола. 

Специалният гост, с когото ще ви поздравим от сърце за Коледа е актьорът Борислав Захариев. Театрален и филмов актьор, когото аудиторията познава вече две десетилетия. Незабравимият му и неподправен образ на Боби Турбото от култовото телевизионно предавана "Сблъсък" му носи широка популярност за първи път, а 20 години по-късно Боби продължава да пише историята си, базирана на многостранни таланти и ясна преценка за себе си. 

След безброй различни роли и песни между киното, театъра и различни риалити формати, Боби влиза в Game On и със сериозен спортен профил. Малцина знаят, че една от първите му детски мечти е да стане футболист. Тренира сериозно повече от 6 години в Локо (Сф) и макар че в крайна сметка другият му голям талант предначертава професионалния му път на сцената, той и днес се вълнува от футбол, а също е и запален скиор. 

Харесва Реал Мадрид, но избира да не играе на конзола с тях, откакто Кристиано Роналдо не е част от "белия балет". Затова и в последния епизод на Game ON за годината проиграваме английско дерби между Манчестър Сити и Ливърпул.

"Добре съм с игрите. Още от малък. Проблемът с този тип игри като цяло е, че ти отнемат прекалено много време. Можеш да станеш малко зависим и асоциален и затова винаги казвам, че всяко нещо трябва да бъде с мярка. А на децата мога да кажа, че ги разбирам, но все пак трябва да си пазят малко и очите. "

Израснал през 80-е в София, Боби си спомня с умиление забавленията на неговото поколение.

"Моето детство беше в квартал "Надежда". Един супер квартал. Там имам много приятели, с които сме израснали заедно и правихме страшни щуротии като малки. Правихме турнири между училищата и аз тогава много се запалих и реших, че искам да стана футболист. Отидох в Локо-то, записах се. Имаше и много желаещи тогава. Играех първо като крило, но на един мач ни контузиха вратаря и ме сложиха като най-дълъг да пазя на вратата. Изкарах някакви страшни положения и тогава реших, че трябва да стана вратар. Пазех много! "

Вратарите не ги слуша много главата! Сигурно сте чували този футболен лаф, а той дава и шеговитото обяснение за Боби за това откъде идва комбинацията от спортен хъс и артистичния талант, който той започва да показва в детските си години.

В момента Борислав Захариев играе в 4 представления в Сатиричния театър. "Всички обичат Гари" е премиерно представление, в което си партнира с Александра Сърчаджиева, Силвия Лулчева и Калин Сърменов. Играе още в "Без задръжки" и "Сатирчино кабаре", а разговорът тръгва в посока на хитовия му авторски моноспектакъл "Извънземни страсти". 

"Всичко вътре е от мен. Аз съм автор заедно с Калин Сърменов. Шест месеца писах текста, след това Калин го хвана и го вкара в драматургичен вид като режисьор на постановката. Винаги съм имал нуждата да кажа тези неща, които казвам в нея. "

А в "Извънземни страсти" освен много (ама много) смях има и важни послания, които изпъкват във времената, в които живеем. За жените, мъжете, за разменените роли, за комерсиализацията в отношенията и още важни житейски изводи с тежест, които направиха така, че вече година и половина билетите за хитовата постановка да са разпродадени със седмици в аванс. 

Борислав не обича високопарните слова и признава, че не винаги е бил готов да се вгледа в социалните процеси. Житейският опит, който е натрупал постепенно, го кара да погледне отвъд индивидуалното.  

"Мъжът след 30 години осъзнава, че има и друг орган освен "големия шеф". Мисля си, че с годините започваш да виждаш тези неща. Преди това вятър ни вее на бял кон. После ти идва акъла, което е хубаво, защото не може да живееш цял живот като дете. Човек трябва да си отстоява нещата и да се бори докрай!" 

Разговорът с Боби е като екстремно влакче от атракционен парк. Сериозното се редува със смях, следва още смях, а накрая отново те удря с дълбоко послание. 

"Научил съм се и да губя. В този живот трябва да можеш и да губиш. Мислех си, че имам мого приятели. Вярвах, че имам над 100 човека-приятели. Но в един момент си дадох сметка, че имам само двама приятели. За мен това са Мартин и Сергей. И е хубаво да имаш дори един приятел, но той да е като хората. Да е изпробван в годините. Да стане в 3 часа през нощта ако трябва. Както направи преди години Мартин и ми донесе две гуми в 3 през нощта на Коледа, когато бях закъсал с две спукани гуми."

Връзката на Боби със спорта не е само футболна. Той ще посрещне Нова година на ски! А що се отнася до равносметката на изминалата 2021-ва - тя заучи така: 

"Мисля, че трявба да сме доволни. Годината беше тежка за всички, но е важно да сме реалисти. Освен това много ми се иска да преборим тази социална изолация. Ваксинирани или не, никой не забранява на хората да излязат някъде навън сред природата. Да се движат, да спортуват. Да оставят децата си да играят със снежни топки, вместо пред компютъра. Това ми се иска и за новата година - да преборим тази скапана пандемия!"

Сърдечните пожелания на актьора, както и още лични истории и чиста проба забавление и смях с Боби Турбото не пропускайте във видео епизода на Game ON!