Единствената българска медалистка от началото на олимпийските игри в Токио - Антоанета Костадинова, ще има възможност да спечели още едно отличие. Състезателката ни по спортна стрелба се класира за финала на 25 метра пистолет с най-добър резултат - 590 точки.

Българката постигна средна оценка от 9,833. Тя започна от трета позиция и със страхотно представяне в бързата стрелба оглави класирането. Костадинова направи серии от по 98, 100 и 99 точки и прибави към резултата си 297 пункта.  

Втора и трета в квалификациите са китайката Ксиао и рускинята Виталина Бацарашкина. Именно Бацарашкина стана шампионка на 10 метра пистолет, като с последния изстрел успя да изпревари Антоанета Костадинова. Рускинята и германката Дорен Венекамп влизат във финала с резултат от 586 точки. Водачката след прецизната стрелба Зорана Арунович отстъпи до деветата позиция и отпадна.

Финалът е тази сутрин от 08:00 часа българско време.

Мария Гроздева не успя да намери място сред финалистиките и зае 28-о място. Това беше последното състезание в славната кариера на двукратната ни олимпийска шампионка.