Найро Кинтана е в болница в родната Колумбия за изследвания, след като в петък автомобил удари колоездачния ас и го изхвърли от пътя.

30-годишният шампион от "Джиро" и "Вуелта" обяви в социалните мрежи, че се е отървал без сериозни последствия, но има охлузвания и съществуват притеснения от вътрешни кръвоизливи. Затова и Кинтана ще остане в болница до неделея, за да мине обстойни тестове.

Най-големият страх на отбора му "Arkea-Samsic" е от травма на менискус и връзки в коляното, състоянието на които трябва да бъде установено днес.

Инцидентът е станал след рискована маневра на автомобила по време на тренировъчен пробег на тима. Колата е опитала да изпревари наведнъж няколко от състезателите, без да прецени ситуацията на пътя, и то на забранено за това място.

И се е наложило "да избута" най-предния от тях, за да се прибере в своята лента. Кинтана е паднал на метри встрани с голяма скорост.

Найро спечели пробега "Париж-Ница" на 13 март - последното голямо състезание в колоезденето преди сезонът да бъде спрян заради пандемията.

Той се готви за рестарта на спортната година, който трябва да е на 7 август.