"Чувството е приятно, най-вече заради това, че ще играем още мачове на това Световно първенство. Това ни беше основната мисъл, да направим всичко възможно да останем, защото до този момент бяхме твърде незадоволителни," заяви Жеков, цитиран от Гонг.

"Втора, но много сладка победа, защото дойде в момент, в който бяхме под невероятно напрежение, имаше страшно много емоции, но това е още един повод да сме доволни, че този път успяхме да устоим и оставаме в борбата," продължи той.

Контузия в десния крак мъчеше Андрей почти през целия мач: "Горе-долу изкарах мача на един крак. Получих някаква травма още първия гейм, но с масажи успях да играя. Надявам се да не е много сериозно и да мога да продължа."

Според Жеков, още много победи ще са нужни, за да се забравят полуфиналите, загубени от Полша: "Да загубиш два големи полуфинала от Полша е толкова неприятно, че и цял живот да ги биеш после, трудно се връща. Ще се върне само ако ги бием на финал или полуфинал. Но такава изразителна победа на Световно първенство със сигурност е приятна."

"Този мач е за целия отбор и за всички, които бяхме заедно в този мач и успяхме да издържим. Надявам се тепърва да имаме какво да посвещаваме, по-специални неща," обясни още Андрей.

За утрешния двубой с Бразилия, той каза: "Де факто и двата отбора сме в следващия кръг. Нека се порадваме, колкото и малко време да имаме на днешния двубой, пък после ще видим.