Според източници на в. “24 часа” италианският специалист е недоволен от действията на федерацията през последните седмици. Пранди имаше устна договорка, че ще води отбора и през следващите две години. След Световното първенство в Италия обаче се появиха критици на Учителя и те настояват да бъде сменен.

Самият Пранди пък не прие добре идеята в щаба му да влезе и един български треньор. Според волейболната управа това ще подпомогне значително комуникацията по време на мач.

“Изборът на щаб е приоритет на треньора, който носи пълната отговорност. Ако федерацията не одобрява щаба ми, значи трябва да намери друг, който да носи отговорността”, заяви Пранди пред “24 часа”.

Онзи ден шефът на федерацията Данчо Лазаров призна, че е отправено предложение към Радостин Стойчев да поеме отбора. Тази новина също била приета с недоумение от 63-годишния италианец. Окончателното решение на БФВ трябва да бъде оповестено още утре, когато е управителният съвет в Казанлък.

По ирония на съдбата само два дни по-рано късно Пранди и Стойчев трябваще да излязат един срещу друг с клубните си отбори. Мачът между “Модена” и “Тренто” от италианската серия А1 бе късно снощи.

Отлично представяне на българските волейболисти в Серия А1

“Не би трябвало Пранди да се разсърди за разговорите с Радостин. Просто искаме да имаме още една алтернатива. Предложението към Стойчев е принципно, не сме обсъждали никакви детайли”, обясни Лазаров.

Според него ситуацията е много деликатна и крайното решение ще бъде взето след гласуване на всички членове на УС.

“В ръководството има силни поддръжници на Пранди, но има и хора, които са категорично за Стойчев”, добави президентът на федерацията.

Той обаче отказа да разкрие своите предпочитания. Стойчев трябва да даде отговор преди началото на заседанието в Казанлък. Решението му ще бъде съгласувано и с президента на “Тренто” Диего Мосна, информира Novsport.