Церемонията по награждаването на Мъжа на годината се състоя в Младежкия театър в София. Класацията на "Дарик" радио включваше номинациите на Матей, вицепремиера Цветан Цветанов и министъра на регионалното развитие и благоустройство Росен Плевнелиев.

Гласуването за тях беше онлайн в продължение на 25 дни, като в допитването се включиха над 16 хиляди души. Матей е вторият волейболист, който е печели престижната класация в 20-годишната й история. Той е получил около 10 хиляди гласа в интернет пространството.

През 2009-а година анкетата беше спечелена от българската звезда в Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, като Цветан Цветанов беше подгласник. Министърът на вътрешните работи остана втори и през тази година.

Преди година Матей Казийски зае десето място в класацията на "Дарик". Тогава той попадна в нея заради бронзовите медали, извоювани от националите ни на Европейското първенство по волейбол в Турция. През този сезон Казийски направи страхотен сезон с клубния си Итас Диатек (Тренто).

Той е бил подпомогнат в класацията от голям брой хора, живеещи в чужбина. Наградата на Мъж на годината 2010 връчи президентът на Тренто Диего Мосна, който дойде в София специално за церемонията, съобщи Novsport.