Днес трикольорите отлетяха за подготвителен лагер във Франция, където ще играят контроли срещу Турция, Франция и Словения.

С полет от Терминал 2 на летище "София" Матей Казийски и компания се разделиха с България преди Европейското първенство по волейбол в Австия и Чехия.

Той обаче призова за много внимание във всеки мач от надпреварата: "В групата на Европейското първенство съперниците ни ще бъдат определено тежки. Отборите на Германия, Полша и Словакия в никакъв случай не трябва да бъдат подценявани. Германия си върна един важен играч и ще бъде още по-силен отбор от този, който беше в Световната лига. Словакия за първа година участва, но има много добър треньор, очаквам също да се представят добре.".

Треньорът издаде и как ще подходи България към шампионата на Стария континент.

"Иска ми се преди всичко да играем добре и да мислим мач за мач. Ако успеем да се концентрираме върху нашата игра и нямаме контузии, се надявам да преодолеем групата. След това в директните елиминации е много важно как ще проведем мача. Целите ни очевидно са високи, но трябва да бъдем и здраво стъпили на земята.", каза Стойчев цитиран от Novsport.

"Няма да имаме стратегия, добре е да играем мач за мач. Спортът е, за да се побеждава. Когато можем да побеждаваме, ще го правим. Има 2-3 отбора, които смятам, че ще бъдат добре подготвени. Това са преди всичко Италия и Русия. Останалите 4-5 отбора, в това число и ние, сме на едно ниво. Ще зависи всеки мач от много дребни детайли, трябва да бъдем много внимателни. Искам играчите да разберат, че понякога една точка решава съдбата на отбора, както беше за нас на миналото Световното първенство.", каза наставникът и поиска от своите максимална концентрация при всяка точка по терените на Австрия и Чехия.

Владо Николов: Надявам се на 18 септември да играем финал

Казийски: Имаме шанс за нещо голямо

Националите по волейбол отлетяха за Париж