Нашите се изкачиха до 2-рата позиция след успеха си с 3:1 гейма, над защитаващия титлата си тим на Полша и вече към едната точка от взетите два гейма срещу Словакия, прибавиха 3.

Срещу Германия Стойчев залага на тези, които биха Полша

България победи европейския шампион Полша (видео)

От 16 часа българско време в труден от психологическа гледна точка мач нашите национали играят с вече отпаднала Германия на Раул Лозано, а след нашия мач е двубоят Полша – Словакия.

Въпросителната е дали в сряда ще играем или почиваме защото победителите от отделните четири потока отиват директно на 1/4-финал. Завършилите на второ и трето място пък тимове играят на кръст, като нашата група D ще спори със съставите от група B, където са Русия, един от домакините на Евро`2011 Чехия, Естония и Португалия, информира Гонг.

За да спечели България първото място в Група D обаче е необходима чиста победа с 3:0 над Германия и успех на Полша над Словакия. Ако България бие Германия, то Полша ще си е осигурила вече 3-ото място в групата, което ще ѝ гарантира избягване на суперфаворита Русия на 1/4-финалите и вероятно няма да "стимулира" поляците да играят за успех срещу Словакия днес от 19,00 часа.

Какви са вариантите пред България:

                                                         Вариант 1:

Ако България бие Германия с 3:0 или 3:1, първото място ще стане недостижимо за Полша, която може би ще предпочете да загуби от Словакия и по този начин да избегне и Русия, и България по пътя към полуфиналите. Така България може да остане на второ място в групата.

                                                        Вариант 2:


Ако България бие Германия с 3:2 и спечелят 2 точки, "Дружина полска" ще има шанс за първото място в Група D. За да стане България първа в групата обаче, ще трябва да се надяваме мачът Полша - Словакия да завърши 3:2, но едва ли това ще е най-желаният резултат от Пьотр Грушка и съотборниците му. Така България пак може да остане втора.

                                                       Вариант 3:

Ако Германия вземе 3 точки срещу България, при това с резултат 3:0, тя ще принуди Полша да търси минимум една точка срещу лидера Словакия, за да не остане 4-а и да не отпадне от Евро 2011 още след първата фаза.