В началните минути на срещата Чехия бе по-настойчивият тим и след само 3 минути игра, момчетата на Михал Билек откриха резултата. Петър Ирачек бе автор на гола за Чехия. След хубав извеждащ пас от негов съотборник, Ирачек се откъсна и останал сам срещу вратаря не се поколеба и откри резултата - 0:1.

Стаписаните от ранния гол футболисти на Гърция, допуснаха и втори такъв три минути по-късно. Този път голмайстор за чехите бе Врацлав Пиларж. След остро центриране в наказателното поле на Гърция, Пиларж плонжира и с известна доза късмет топката се удари в коляното му и премина гол линията за 0:2 в полза на Чехия.

След двата бързи гола, чехите понамалиха темпото и заиграха по-спокойно. От своя страна пък, гърците се опитваха всячески да застрашат Петър Чех, но до опасно положение пред опитния страж така и не се стигна. При този резултат завърши и първото полувреме.

Второто полувреме започна с множество нарушения предимно в средата на терена. Обстановката се бе изнервила и футболистите на двата отбора не спираха с грубите прояви. Гърция определено бе тимът, който диктуваше събитията на терена с непрестанни атаки към чешката врата. Все пак южните ни съседи успяха да върнат един гол. Самарас центрира в наказателното поле на Чехия, там Петър Чех излезе и неприсъщо за класата и опита му вместо да хване топката той я изпусна, тя попадна в Теофанис Гекас, който на празна врата вкара топката и върна интригата в мача - 1:2

Гърците продължаваха да диктуват темпото на игра, но до чиста възможност за изравняване така и не стигнаха. Играта към края на мача бе доста накъсна с оглед честите нарушения и в двата отбора.

Така Чехия записа първа победа на Европейското първенство в Полша и Украйна.

Вацлав Пиларж е играч на мача между Чехия и Гърция

Треньорът на Гърция: Можехме да обърнем Чехия

Михал Билек: Направихме изключително първо полувреме