Още в първите минути на двубоя Италия започна да атакува. Андреа Пирло бе, като истински диригент в състава на Скуадра, като основно той подаваше топки за съотборниците му в предни позии. В 3-ата минута Балотели се озова на 7-8 метра от вратата и с гръб към нея отправи удар, който мина на сантиметри от страничния стълб на хърватския вратар Плетикоса.

Следващата възможност за Италия бе отново пред Балотели. Нападателят на Манчестър Сити се засуети в наказателното поле на Хърватия и топката му бе отнета от краката, последва изстрел на Маркизио, който никак не бе лош но липсата на късмет го раздели от това да открие резултата в полза на Италия.

Хърватия действаше по-плахо през първото полувреме, като момчетата на Славен Билич създаваха опасности предимно от статични положения. При едно такова след изсипана топка в наказателното поле на Италия Перишич надскочи италианската защита, стреля с глава, но Буфон спаси.

В 38-ата минута дойде и най-чистото положение за Италия. След подаване на Пирло по земя в наказателното поле на Хърватия, Маркизио финтира хърватски защитник и сам срещу Плетикоса стреля във вратаря, последва добавка отново от Маркизио, но Плетикоса отново спаси своя отбор от сигурно попадение.

Минута по-късно Хауърд Уеб свири пряк свободен удар за Италия от удобна позиция за директен обстрел на вратата. Зад топката застана опитният изпълнител на статични положения Андреа Пирло и с хубав удар над стената препарира хърватския страж, откривайки резултата в полза на Скуадра - 1:0. С гол преднина за Италия завърши и първото полувреме.

Второто полувреме хърватите се по събудиха и започнаха по-често да поглеждат към вратата на Италия. Първо Модрич стреля на два пъти, но Буфон бе на своя пост и отрази ударите на полузащитника. След това Йелавич пробва да изравни след хубав удар с глава, но италианския страж отново отрази удара му.

Така дойде 72-ата минута на мача, когато след хубаво центриране в наказателното поле на Италия, топката прелетя над всички играчи в синьо и достигна до Манджукич, който овладя топката и от 3-4 метра разстреля Буфон за - 1:1.

След гола на хърватите, публиката им хвърли няколко димки на стадиона и главният рефер на срещата спря играта за няколко минути.

В 90-ата минута Модрич и компания опитаха да стигнат до победен гол, но след поредица от центрирания италианската защита се справи успешно и изчистваше топката без тя да създаде опасност пред Буфон. Така двата отбора завършиха срещата наравно и поделиха точките.

Треньорът на Хърватия: Заслужихме си точката

Прандели: Трябваше да бием, но още сме в играта

Избраха Пирло за играч на мача Италия - Хърватия

Буфон: Трябваше да ги довършим преди почивката

Италианците възмутени от поведението на хърватските фенове