Отбора на Чехия взе изключително трудна победа от Полша на стадиона във Вроцлав.

Началото на мача бе доста изнервено, като нарушения предимно в центъра на терена бяха извършвани и от двата отбора. Това доведе до доста напрегнат мач и много накъсана игра.

Поляците опитваха всячески да стигнат до гол и първата по-сериозна опасност създадоха именно те. Левандовски напредна след подаване на Плашчиковски, премина през един футболист на Чехия и от близко разстояние не успя да уцели рамката на вратата.

Последваха удари на Плашчиковски, Бьониш и Полански, но Петър Чех и здравата защита на Чехия се справяха с опасностите пред вратата им.

Барош  пропусна най-чистата възможност  за състава на Чехия. След центриране опитният нападател бе изведен сам срещу Титон, но сантиметри го разделиха от това да играе с топката и вратаря на Полша улови.

При нулево равенство завърши първата част на двубоя.

Втората половина на мача започна идентично като първата. Напрежението растеше, а наред с това и грубостите в мача. Играта бе накъсана и трудно се стигаше до голова ситуация, пред която и да е от двете врати. И все пак Чехия бе по-настоятелния тим на терена.

Поредица от корнери притесняваха полската защита, но тя се справяше с опасностите. Футболистите на Михал Билек имаха правото да изпълнят и няколко пряк свободни удара в близост до наказателното поле на Полша, но и те не доведоха до откриване на резултата.

Минутите изтичаха, а нулевото равенство бе най-логичният резултат, когато след грешка в нападение на Муравски, чехите направиха контраатака. Барош поведе топката, напредна и подаде към Иречек, който с хубав финт излъга защитник на Полша и сам срещу Титон прати топката в десния ъгъл на вратаря за 1:0.

След попадението Полша опита да натисне чехите, които се бранеха фантастично в този мач и не допускаха каквито и да било опасности пред Петър Чех. Левандовски и компания опитаха няколко изстрела към чешката врата, но без успех.

В 86-ата минута на срещата Вашилиевски стреля опасно с глава, но топката не попадна в мрежата на Чех. Заключителните минути на срещата бяха изцяло за отбора домакин. Секунди преди да изтече продължението на мача, Блашчиковски отправи силен изстрел по посока вратата, но защитник на Чехия изби топката на метър преди тя да се оплете в мрежата на Чех.

Така домакина Полша отстъпи с 1:0 на Чехия и напусна Европейското първенство.

Селекционерът на Полша напусна поста си