В петък "сините" прекъснаха черната си серия от 11 поредни загуби срещу шампионите и ги победиха с 15 точки разлика в Правец.

"Приехме нормално успеха срещу Лукойл, не сме го празнували. Готвихме се доста време за този мач и като цяло бяхме настроени да го спечелим. Мисля, че не е изненада и резултата го показа. Те ни бяха подценили малко, заради първите два мача през тази година. Ние бяхме пределно мотивирани да го спечелим, за наше самочувствие, преди турнира за Купата. Няма значение за класирането, не си правим илюзии, че Лукойл ще загубят някъде другаде. Най-много да загубят от нас и в София", сподели Георгиев.

Днес отборът замина за Израел, където утре ще гостува на Апоел Тел Авив в мач от Балканската лига.

"В Балканската лига нямаме загуба до този момент, ако спечелим този мач и домакинския с Улцин, със сигурност ставаме първи в групата, така че за нас този мач е много важен. Отиваме за победа, мисля, че имаме шанс. Тук в София ги бихме, въпреки че играхме без центрове", бе мнението на капитана за утрешния двубой.

Георгиев не игра доста време за Левски, след като оперира коляното си.

"Аз се чувствам добре физически, възстановяването мина нормално. Аз не съм бързал да се върна в игра, въпреки че можеше и малко по-рано да го направя. Трябва ми още малко време чисто тактически да се подготвя, да не се бъркам в някои комбинации. Трябва и баскетболно да си върна формата", сподели той.

Вижте видео от изказването на Стефан Георгиев

Вижте видео от изказването на Васил Евтимов