Два отбора се борят за тази позиция в таблицата на класирането в елитния шампионат – Ямбол и Рилски спортист, които два кръга преди края имат равен брой точки и единствени заплетоха интригата преди края на редовния сезон в НБЛ.

"Сините" ще търсят реванш за двете си загуби поред от Рилски спортист, а какъв по-удобен шанс това да стане на терена на съперника във вторник (17 април) следобед в 17:30 в Арена Самоков. За Левски този мач няма пряко значение за класирането в края на редовния сезон, но пък има голяма стойност за самочувствието на момчетата, което бе накърнено след двете поражения от самоковци в предните две срещи.

Определено Левски е много по-класния състав и победата в Самоков е задължителна с оглед по-нататъшните битки в плейофите. Въпреки, че един успех на "сините" в Самоков във вторник на практика ще елиминира почти всички варианти двата тима да се срещнат до излъчване на шампиона на страната през тази година.

Победа на Левски ще остави Рилски спортист четвърти в класирането, а това означава полуфинал за тях срещу Лукойл Академик и почти никакви шансове за продължаване напред. Двубоят на Левски в Самоков ще бъде и последна проверка на отбора преди заминаване за Израел за Финалната четворка на Балканската лига. Там на 21 април е полуфинала с Фени Индустри, а победителя от него ще играе финал срещу спечелилия израелското дерби между Апоел Тел Авив и Галил Гилбоа.

"Сините" загряха с две лесни домакински победи над Спартак Плевен и Черноморец Бургас, но последния тест преди Файнъл Фор в Израел ще бъде именно в Самоков срещу много по-добър съперник, какъвто без съмнение е Рилски спортист. Всички в отбора на Левски са налице и старши теньорът на отбора Константин Папазов си пожела успех на мача. Рилски спортист традиционно играе добре срещу "сините" в тяхната зала, но пък като индивидуални изпълнители Левски е далеч над съперника си, съобщи БГНЕС.

Очакваме силна игра на всички и нов, пореден успех за Харпър и компания, който ще им донесе нужното самочувствие преди участието за пореден път на заключителен турнир от Балканската лига по баскетбол. Срещата в Самоков между съставите на Рилски спортист и Левски ще бъде излъчена по БНТ свят, а както вече казахме тя е с начален час 17:30.