"Сините" си го върнаха за разгромното поражение, което претърпяха в Правец в началото на състезателната година. Левски повтори изпълнението си от предсезонната подготовка, когато в контролна среща пак отказа "студентите" в своята зала "Универсиада", припомня Гонг.

В момента и двата отбора са с равен брой победи и загуби, но Лукойл е с по-добра точкова разлика.

Двубоят бе интересен от началото до самия край, като разликата в нито един момент не мина 9 точки в нито една от двете посоки. Левски стартира по-уверено и не позволи на съперника да вкара кош от игра в първите 4 минути от срещата. След това обаче Лукойл затегна малко защитата си и в края на първата част разликата бе само 2 точки – 20:18.

Лукойл тръгна силно във втория период, но отново не успя да се откъсне и на почивката резултатът бе 39:38.

Решителен момент имаше в първата минута от второто полувреме, когато водещият играч на шампионите Брандън Хийт извърши четвъртото си лично нарушение и бе принуден да седне на пейката. Той не игра в цялата трета четвърт и така Левски успя да вземе малка преднина, достигаща до 9 точки в отделни моменти, а преди последната част "сините" водеха с 6 точки.

Отново появата на Хийт в четвъртата част върна Лукойл в релсите, като и Павел Маринов също даде своето, за да задържи ЛукОйл в мача. Резултатът бързо бе изравнен и пет минути преди сирената бе 72:72.

Постепенно обаче титулярният център на Лукойл Дарил Уоткинс напусна за нарушения, неговата съдба последва и Хийт, а оттам Левски контролираше развоя на събитията, и в заключителните две минути не се виждаше как ще се стигне до обрат. Левски загуби борбата под коша, но се радваше на по-добър процент стрелба, което му донесе успеха.

По 20 точки за "сините" вкараха Марко Маринович и Чавдар Костов, а Николай Върбанов се отчете с 12 точки и 12 борби.

19 точки за Лукойл реализира Павел Маринов, който бе и най-добрият в състава на "студентите" в този мач. 18 вкара Хийт, а 14 – Уоткинс.