"Лепай идва, за да победи, а не за да загуби. Това обещава истински спектакъл в събота вечер. Със сигурност няма да бъде скучен мач, на който зрителите да заспят. Всъщност нито един мач на Кличко не бива да бъде такъв, а този обещава да бъде много емоционален", започна Кличко.

Освен това, Владимир не можа да подмине и темата за политическата обстановка в Украйна:

"Аз съм сигурен, че Украйна ще се възстанови и ще запази единственото си, в това число геополитически. В действителност спортът е нещо магическо. За мен това е онази сила, която може да промени света", допълни още Кличко.

Двубоят между Кличко и Лепай е на 26-и април, а според слуховете и Кубрат Пулев ще наблюдава този мач на живо. Припомняме, че от доста време насам среща между българската бокс-гордост и Кличко не може да се състои по "нобясними" причини.

Огромен скандал съпътства пресконференцията на Владимир Кличко. По време на срещата с медиите, в залата в хотела в Дюселдорф нахлу друг боксьор – Шанън Бригс, който искаше да влезе в саморазправа с украинеца.  

Бившият световен шампион Бригс влезе непозволено в залата и отиде директно пред Кличко, разкъса фланелката си и я хвърли в лицето на световния шампион с думите: "Дай ми мач за световната титла, страхливецо! Осмели се най-сетне да се изправиш срещу най-добрия в света!".

Кличко запази хладнокръвие, а екипът му предотврати стигането до ръкопашни схватки. По-ядосан от случилото се изглеждаше съперникът на Кличко в съботния мач Лепай, който опита да се разправи с наперения Бригс.

Американецът всъщност вече има горчив опит от среща с Кличко. През 2010-а година в Хамбург Бригс се изправи срещу брата на Владимир – Виталий и отнесе голям бой, заради който заслужено загуби по точки. Той дори бе закаран в болница със съмнения за мозъчен кръвоизлив, припомня Гонг. Сега обаче Бригс отново е на линия и иска реванш от по-малкия брат Кличко.  

Относно евентуална среща с него, Владимир сподели: "Нека изчакаме, това са бъдещи неща. Този тип трябва първо да се научи да се държи прилично. Моят фокус е върху мача в събота."