Германецът стана двукратен световен шампион четири кръга преди края на сезона, а екипът дублира титлата при конструкторите в следващото състезание.

Запитан от австрийския вестник "Залцбургер нахрихтен" дали Фетел ще успее да повтори отличното си представяне и в предстоящия сезон, Екълстоун отговори: "Надявам се, че не." "Разбира се, "Ред Бул" все още ще бъдат в челото. Бих предпочел битката за титлата да продължи до самия край на сезона. Но телевизионните зрители се интересуват повече от напрежението в отделните състезания, отколкото от развитието на шампионата", заяви англичанинът.

При евентуално повторение на превъзходството на "Ред Бул" Екълстоун се надява Марк Уебър да окаже по-голяма съпротива на своя съотборник Фетел.

"Не искам тимът да доминира по същия начин, но се опасявам, че това ще се случи. Затова възлагам надеждите си на Марк Уебър. През тази година той ще може да покаже много повече от своя талант", смята Екълстоун.

Той се надява в предстоящия сезон да има поне четири отбора, които да стигнат до победата в Гран при. През 2011 г. "Ферари" триумфира само веднъж, "Макларън" - шест пъти, а "Ред бул" спечели всички останали 12 състезания.

"Ще бъда изненадан, ако през тази година "Мерцедес" не стигне до победата. Мога само да се надявам, че "Ферари" ще постигне значителен напредък. (Фернандо) Алонсо е суперталантлив и заслужава перфектен болид", допълни Екълстоун, цитиран от livesport.