Фернандо Алонсо скъси лидерството на Фетел в класирането при пилотите до 10 точки след Гран при на Абу Даби. В неделното състезание Фетел беше наказан да стартира последен заради проблеми с горивото след квалификацията, но успя да финишира трети. Алонсо зае шеста позиция на стартовата решетка и завърши състезанието втори.

Сега Доменикали настоява, че отборът трябва да направи всичко възможно, за да подобри представянето на колата. За състезанието на пистата "Яс Марина" тимът беше направил някои промени по колата, но те не помогнаха на Ферари в надеждите им за титлата.

"Тази седмица ще е важна, защото трябва да анализираме направеното. Но не можем да разчитаме на това да се случи нещо на Фетел. Искам да насоча вниманието ви към това, което Макларън направиха тук. В последните две състезания те бяха никъде, но без подобрения по колата, направиха страхотно представяне тук. Така че целта ни трябва да е усъвършенстваме колата - това ще правят нашите инженери до последния възможен момент. Трябва да вземем предвид условията и да сме перфектни. После, ако и това не е достатъчно, ще видим. Но това е подходът", обяснява Доменикали и смята, че всички във Ферари трябва да са позитивни, независимо от постиженията на Фетел.

"Винаги трябва да сме позитивно настроени. Ако негативизмът беше полезен, щях плача цял ден, но понеже знам, че не помага, никога няма да плача. Ще се опитам да бутам хората и отбора в правилната посока. Стараем се да вършим максималното и трябва да вярваме. Ако някой няма вярва, значи не е за този отбор", категоричен е шефът на Ферари, цитиран от ТопСпорт.