Отношенията на двамата са доста обтегнати, а според „Билд“ австралиецът почти сигурно ще напусне Ред Бул и ще премине в Порше. Според изданието, Уебър вече е водил преговори с Порше и ще подпише тригодишен договор с компанията.

От 2014-а австралиецът ще бъде топ пилот в новия проект на автомобилния гигант като дори вече е посетил завода в Щутгарт. Там Порше подготвя проект на ниво Формула 1 с екип от 170 души. Най-голямото събития в проекта трябва да бъде участие в легендарните „24 часа на Льо Ман“.

Според някои информации, Уебър дори вече е постигнал съгласие с Порше, въпреки че самият той отново отказа да коментира бъдещето си.

„Както винаги ще реша през лятото, какво ще правя през следващата година.“

От Ред Бул никой не коментира, какво ще се случи, но вече се заговори за двама евентуални наследници на Уебър. Пилотът на Лотус Кими Райконен вече призна, че има интерес към мястото, а от Ред Бул също харесват финландеца.

Другият вариант пък е младата надежда Даниел Рикиардо. Младият австралиец кара, както и Фетел преди, във втория отбор на Ред Бул – Торо Росо.

В неделя на състезанието в Китай 23-годишният пилот завърши на седмо място, което беше и най-добрият резултат в кариерата му.