Швейцарският тим оборудва болидите си с двигатели на "скудерията“, докато предишният отбор на Хюлкенберг – Форс Индия все още разчита на Мерцедес.

"Много съм любопитен да видя как Нико ще се справи с нашия двигател в Заубер“, коментира президентът на "черните кончета“ Лука ди Монтедземоло веднага след трансфера.

До момента сезонът за пилота обаче е доста противоречив, като, от една страна, той има тотално превъзходство над своя съотборник Естебан Гутиерес, но, от друга, колата му е твърде неконкурентна.

"Дали очаквах такова представяне след трансфера си? Не, по-назад сме от желаното. Не постигаме резултатите, които искаме“, коментира Хюлкенберг, цитиран от Гонг.

"Това са ранните етапи от сезона, но отново искам да печеля състезания и да се боря за местата в челото. Искам и един ден да бъда шампион.“

"За да го постигна, ще трябва да отида в добър отбор. Бъдещото винаги е неизвестно и трябва да даваш всичко най-добро през всеки уикенд. За три години смених три отбора – това е повече, отколкото ми се харесва. Това, което стана в Уилямс бе много дразнещо: без каквато и да е дискусия бях изритан. Правиш добър сезон, а губиш мястото си по други причини. Сега обаче това е в миналото“, завърши Хюлкенберг.