В хладната вечер в Монреал Фетел постигна трета победа през този сезон и общо 29-а в кариерата си във Формула 1. Той изпревари днес Фернандо Алонсо (Испания) от отбора на Ферари и Люис Хамилтън (Великобритания) от Мерцедес. Фетел доминираше в цялото състезание и авансът от 14,9 секунди даде на Ред бул и на него самия първа победа на тази писта, като той спря часовниците на време 1 час, 32 минути, 9.143 секунди.

Финландецът Валтери Ботас изненадващо беше трети в квалификациите, но пилотът на Уилямс остана на шесто място след първата обиколка, а до края на състезанието се смъкна на 14-а позиция. Сънародникът му Kими Райконен, който обича пистите в Северна Америка, също не спази традицията и остана чак на 9-о място днес.

Най-сериозните проблеми за Фетел дойдоха около 11-ата обиколка, когато охлузи болида си на предпазната стена. Той все пак запази аванса си до 16-ата обиколка, когато се предаде пред атаката на Хамилтън. Само след три завъртания обаче германецът отново си върна лидерската позиция, предаде БТА.

Алонсо около 50-ата обиколка измести Хамилтън и в крайна сметка завърши на 2-о място, докато британецът остана 3-и. Австралиецът Марк Уебър, който направи най-бързатаобиколка днес, остана на 3-а позиция. Успехът на Фетел донесе нови 25 точки за него в генералното класиране, които добави към 21-та точки пред Райкьонен от Лотус.

Финландецът вече е трети с 88, а на 2-а позиция излезе Алонсо с 88 точки, добавил днес нови 18. Веднага след края на състезанието собственикът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че всички от екипа отиват на празнуват победата на концерта на Ролинг Стоунс, който е по-късно в неделя.