Пилотът на Макларън неведнъж е заявявал пристрастията си към великия бразилец, а сега направо се сравни с него. Хамилтън е на мнение, че световният шампион Себастиан Фетел не е в категорията на двамата.

Преди Гран при на Австралия Люис обяви, че Ред Бул е просто компания за газирани напитки и няма как да доминира в дългосрочен план във Формула 1.

"Ако трябва да избера пилот, с когото да се сравнявам, това е Сена. Фернандо пък е моят най-голям враг, моят Ален Прост", изцепи се шампионът от 2008 г. пред "Гардиън".

"Според мен той е основният ми съперник в дългосрочен план. Не бих сложил Фетел в тази категория, освен ако още няколко години има най-добрата кола. Той по-скоро е като Найджъл Менсъл, макар че не го оценявам чак толкова високо."

Междувременно Люис ще прелети 21 000 км от Австралия до Великобритания и след това до Малайзия, за да гледа дебюта на малкия си брат Никълъс в сериите на Рено Клио в Брандс Хеч.

"Аз съм най-близкият му човек. Гордея се с него. Няма как да пропусна първото му състезание. Ще поспя и ще изгледам доста филми в самолета", призна Хамилтън, цитиран от livesport.