В него Роберт разкрива, че възстановяването му върви добре и скоро няма да се налага да е под постоянно лекарско наблюдение.

Кубица е вече втори месец в болница, след като в началото на февруари претърпя тежка катастрофа в рали Ронде ди Андора, в която за малко не загуби живота си.

"Вече се чувствам много по-добре. Възстановяването ми върви в правилна посока и вече започвам да си възвръщам както силата, така и теглото. Скоро ще ме изпишат от болницата "Санта Корона" и очаквам до 10 дни да се прибера в дома си в Монако. За съжаление все още не мога да движа нормално ръката си, но това е нормално. Именно затова, през следващия месец ще се преместя в санаториума на доктор Чичарели, където ще започне истинската ми рехабилитация", сподели пилотът от най-интересната автомобилна надпревара, който за малко не остана инвалид за цял живо.

"Получавам пълна информация от Рено след всяко състезание, така че знам какво се случва в отбора. Ерик Булие постоянно ми звъни, за да знае как протича възстановяването ми. Радвам се, че Ник и Виталий направиха такъв силен старт на сезона и им завиждам, че не съм с тях. За мен остава надеждата, че ще мога да превъзмогна минусите от катастрофата и да се върна много по-силен от преди.", сподели той, цитиран от livesport.