Англичанинът има договор с тима, който го изгради като пилот, до края на 2012 г., но от началото на сезона усилено е спряган за заместник на Марк Уебър.

Свежите слухове около небрежната за момента връзка между Хамилтън и "Ред бул" отново са продиктувани от незадоволителното представяне на "Макларън" спрямо шампионите при конструкторите.

Според авторитетното издание Хамилтън се е срещнал с Хорнер на четири очи в събота вечер след квалификацията за Гран при на Канада. Двамата са били в мобилния офис на "Ред бул" на пистата "Жил Вилньов" и са разговаряли повече от 15 минути. Списанието допълва, че не е ясна точната тема на срещата и тя е била по-скоро от опознавателен характер за евентуалните им бъдещи планове.

Хамилтън започна сезона като най-големият конкурент на защитаващия титлата си Себастиан Фетел, но губи в резултата с 1:5 след седем старта. Пилотът на "Макларън" спечели състезанието в Китай и това върна надеждите му в битката за шампионата. След това обаче отборът не оправда очакванията за силно представяне в Монако и Канада, които се превърнаха в кошмар за Хамилтън.

След отпадането си от неделната надпревара в Монреал англичанинът вече е четвърти в класирането на 76 точки зад Фетел, но и ситуацията в "Макларън" се усложни заради катастрофата с неговия съотборник Дженсън Бътън. Инцидентът веднага върна лентата към 2007 г., когато Хамилтън имаше лоши отношения в екипа с Фернандо Алонсо, но поне засега изглежда раздора с Бътън е овладян.

През март световният шампион за 2008 г. намекна за раздяла с "Макларън" в търсене на ново развитие, ако тимът продължава да не му осигурява печеливш и борещ се за титлата автомобил.

С изтичащия договор на пилота в края на следващия сезон, макар и с нов доказан мениджър като Саймън Фулър, пред англичанина няма много възможности за избор. Основните опции пред него са две - да остане в "Макларън" или да премине в "Ред бул", където едва ли ще се ползва със същата любов и подкрепа като рожбата на отбора Фетел.

"Ферари" изглежда невъзможна опция, защото в момента италианците се представят под нивото на "Макларън", а и Алонсо има контракт до края на 2016 г.

Преди месеци от "Ред бул" заявиха, че с радост биха приветствали Хамилтън в отбора си. Тимът също така призна, че евентуалното събиране на "двамата най-добри пилоти в момента" едва ли ще протече леко и без напрежение.

Въпреки всичко изпълнителният директор на "Макларън" Мартин Уитмарш не смята, че трябва да се притеснява за бъдещето на Хамилтън в екипа, предаде livesport.

"Според мен той просто има неприятна серия и скоро пак ще бъде пилотът, който трябва да бъде. Със сигурност е разочарован, но се наслаждава на победите с нас", каза накратко той пред "Аутоспорт".