В своята лична колонка в сайта на BBC Уебър призова отговорните лица да проявяват малко повече толерантност към пилотите и изключително трудните ситуации, в които той и колегите му изпадат.

"Можем да спорим цял ден относно инцидента между Люис и Фелипе в последната надпревара. Колкото и да коментираме грешките и правилните решения на двамата пилоти, по мое мнение вината е 50:50", заяви Уебър.

"Завоят, на който се получи инцидента е изключително бърз, спирачките почти не се натискат. Трудно е да се премине успешно, но Люис влезе добре от завой №4 и успя да излезе пред Фелипе. Това бе изпреварване от доброто старо време, Маса се опита да затвори пространството, а Люис не успя да се предпази и двамата се удариха ", обясни Уебър.

"Не е задължително при всеки един подобен инцидент да се търси виновник. Правилата стават прекалено строги, Формула 1 не бива да се превръща в това", подчерта пилотът на Ред Бул.

"Да, може би Фелипе не остави достатъчно пространство на Люис, но според мен ситуацията не бе толкова очевидна и не смятам за правилно да се отсъжда така категорично. Нека стюардите наказват, когато инцидентите и виновниците са абсолютно ясни, но при подобни случки е по-добре просто да наречем това "състезателен инцидент" и да оставим нещата дотук", завърши призива към по-меко тълкуване на правилата Уебър, съобщи ТопСпорт.