Домакините се наложиха с 2:0, а голът на българина дойде през втората част, с което оформи и крайния изход на срещата. Наставникът на Спортинг Домингош Пасиенсия заложи на Божинов като титуляр, а българинът му се отблагодари с добра игра и попадение във вратата на Цюрих.

През първото полувреме на мача в Лисабон Божинов имаше две много добри ситуации за гол, като при първата единствено блестящата проява на вратаря на гостите запази вратата му суха, а при втория бранител успя да избие. Резултатът на стадион "Жозе Алваладе" в португалската столица бе открит в 15-ата минута, когато Рики Ван Волфсвинкел стреля мощно с левия крак, за даде преднина на своя тим.

Домакините диктуваха темпото на терена почти през цялото време и лесно създаваха положения пред вратата на стража Леони. Футболистите на Спортинг отправиха над 15 удара по посока на противниковата врата.

Моментът на Божинов дойде в 58-ата минута. След атака по лявото крило, топката бе центрирана в наказателното поле, където българският нападател се пребори отлично с Людовик Манин с прекрасен удар с глава увеличи преднината на Спортинг. Българинът остана на терена до последния съдийски сигнал, въпреки че наставника на "зелено-белите" Домингош Пасиенсия се възползва и от трите си смени.

Така след този успех отборът на Спортинг намери място в следващата фаза на турнира, след като събра актив от 12 точки от пет мача, а до края на борбата в групата остава само един кръг.

В другия мач от групата, отново с българско участие, румънският Васлуй с Живко Миланов в състава си завърши при резултат 0:0 с италианския Лацио. Българският бранител игра цял мач за своя тим, като домакините успяха да стигнат и до попадение, но то бе правилно отменено заради засада. Васлуй и Лацио ще спорят за второто място в крайното класиране, което ще им даде шанс да продължат във фазата с директни елиминации в турнира.

В момента и двата състава имат равен брой точки – по шест. Последен в класирането е Цюрих с актив от 2 точки.

В последния кръг от борбата Цюрих приема Васлуй, докато Спортинг Лисабон е гост на Лацио в Рим, предаде Гонг.