"Гражданите" имаха късмета да поведат още във втората минута, когато Марио Балотели се възползва от първата си възможност в срещата 1:0.

Развоят още от самото начало подейства още по-мотивиращо на играчите на Андре Вилаш-Боаш. И се стигна до 34-ата минута. Стъридж проби отдясно, навлезе в наказателното поле и центрира към дузпата. Оттам връхлитащият Раул Мейрелеш отбеляза за 1:1.

До края Челси продължи да бъде по-активния тим, но играчите на Роберто Манчини седяха стабилно в защита.

След почивката нищо не се промени. Лондончани усилено търсеха второто попадение. На Сити пък им липсваше днес креативност в предни позиции въпреки работата на Балотели и Агуеро.

След час игра за гостите от Манчестър успехът стана по-труден. Само за десет минути Клиши си изкара два жълти картона и напусна. Интересното е, че и в двата случая трябваше да спира непозволено Рамирес. Това допълнително окрили Челси, които по всякакъв начин се опитваха да достигнат до вратата на Джо Харт.

Изглеждаше, че Ман Сити ще успее да устиска точката, когато в 80-ата ръката на Лескът застана на пътя на топката в пеналтерията след шут на Рамирес към вратата. Главният съдия беше безкомпромисен и посочи бялата точка. От нея също толкова категоричен беше влезлият като резерва Франк Лампард. Пред погледа на баща си в ложите Франки донесе трите точки на отбора си.

С тях Челси се изкачи на третото място с 31 точки, колкото има и следващият Тотнъм. Сити пък е с 38 на върха, на само две от градския си съперник и шампион на Англия Манчестър Юнайтед, предаде ТопСпорт.